Wat is er krom aan recht?

Recht is zo recht nog niet. Zonder juridische achtergrond lijkt het Nederlands recht een wirwar van wetten en regels. Een misstap is dan zo gemaakt. Bijvoorbeeld als je bij een tekortkoming zonder oog te hebben voor de wet acties onderneemt of als je een discussie krijgt over samenwerkingsafspraken.

Lager tarief dan de advocaat

Vaak is de drempel om een advocatenkantoor binnen te stappen erg hoog. Niet op de laatste plaats vanwege de hoge kosten. Hierdoor blijven belangrijke juridische zaken liggen en worden problemen alleen maar groter. Dat zorgt op zichzelf weer voor kosten, stress en onzekerheid; dat is jammer en vaak ook onnodig. Zeker als je weet dat een juridisch adviseur veel van de werkzaamheden van een advocaat mag verrichten. En dat tegen een veel voordeliger tarief.

Juridisch advies in begrijpelijke taal

Zo mag Sanne je juridisch bijstaan in de rechtbank in huurzakenarbeidsconflicten en geldvorderingen tot € 25.000,-. Dit betekent dat je voor de meeste conflicten geen advocaat nodig hebt.

Sanne helpt je als juridisch adviseur ook met andere zaken waarvoor je misschien denkt een advocaat nodig te hebben. Bijvoorbeeld het opstellen van overeenkomsten of het onderhandelen bij een samenwerking of beëindiging. Tot slot is ons juridisch advies luid en duidelijk! Sanne legt je alles uit in normaal Nederlands en begrijpelijke taal. Bekijk onze werkwijze.

Advocaat vs. jurist

Een advocaat en jurist hebben allebei een rechtenstudie aan de Universiteit gevolgd. Beiden zijn ze ‘meester in de rechten’, de advocaat heeft daarna de Beroepsopleiding advocaten’ gevolgd. Terwijl Sanne de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen heeft gevolgd. Bij de opleiding van Bedrijfsjuristen komt een breed scala van onderwerpen aan bod waar u als ondernemer mee te maken heeft, een bedrijfsjurist is dan ook breed opgeleid. Verder zit een bedrijfsjurist vaak aan de voorkant, het opstellen en onderhandelen van afspraken, helpt de ondernemer bij meerdere vraagstukken, terwijl advocaten vaak aan de achterkant, het procederen zitten.  

Bron: Sanne de Kleijne

Wat is er krom aan recht?