Wat is arbeidsmediation?

Een verstoorde arbeidsrelatie omzetten naar constructief overleg tussen twee partijen. Dat is arbeidsmediation in het kort. Lees meer over arbeidsmediation en de voordelen.

Vrijwillig en onpartijdige mediation

Loud bemiddelt bij arbeidsconflicten, re-integratie, ontslag of bij samenwerkingsproblemen of conflicten in een team. De mediation is vrijwillig en wij zijn onpartijdig. Samen werken we naar een passende win-winoplossing voor de lange termijn of, in het geval van exitmediation, naar een prettige beëindiging van de relatie.

Vertrouwelijk achter een gesloten deur

De mediation rondom het arbeidsconflict vindt in beginsel plaats bij Loud op kantoor, onder geheimhouding, in een neutrale en vertrouwelijke omgeving. Je kunt vrij spreken en – ook na de mediation – wordt niets over het conflict of de arbeidsmediation naar buiten gebracht. Zo houd je conflicten dus binnenshuis. Bovendien mogen besproken zaken later niet in een eventuele rechtsprocedure gebruikt worden.

Het traject van arbeidsmediation

Bij arbeidsmediation werken wij volgens vijf stappen. Centraal staat hierbij dat we luisteren naar alle belanghebbenden en toewerken naar een situatie waarin iedereen zich kan vinden.

 1. Intake
  We staan stil bij het doel van de mediation en beantwoorden jouw vragen. De intake vindt plaats met alle partijen of apart.
 2. Spelregels vaststellen
  Voor de gesprekken daadwerkelijk van start gaan, stellen we samen de spelregels voor het mediationtraject vast. We maken dan bijvoorbeeld afspraken over hoe jullie met elkaar omgaan, de geheimhouding, vertrouwelijkheid en vrijwillige deelname.
 3. Gesprekken
  Tijdens de gesprekken luisteren we naar jullie verhalen. Wat ging er mis? Waar heb je behoefte aan? Hoe kijk je naar de toekomst? Wij zijn getraind om door de juiste vragen te stellen door te dringen tot de kern van het conflict. Vanuit daar kijken we hoe jullie de arbeidsrelatie kunnen verbeteren.
 4. Samen naar een oplossing werken
  Een oplossing die je zelf bedacht hebt, werkt altijd beter dan een oplossing die je opgelegd krijgt. Daarom begeleiden wij jullie om samen vooruit te kijken, en op eigen kracht een oplossing te vinden waar iedereen achter staat.
 5. Afspraken vastleggen
  Tot slot leggen we de afspraken voor een prettige werkrelatie of de afspraken bij het beëindigen van een dienstverband schriftelijk vast. Zo is voor jullie duidelijk wat de afspraken zijn.

Neem kosteloos contact met ons op

Heb je een arbeidsconflict met je werkgever, werknemer of collega en wil je hulp van een onafhankelijke en deskundige mediator? Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op.

Neem contact op